Unul dintre mic dejunurile preferate ale copiilor, care se face rapid și, deși e dulce, nu conține zahăr. Ideal, nu?
Rețeta am descoperit-o acum ceva ani pe site-ul lui Jamie Oliver și, de atunci, o facem aproape săptămânal.
o pară
o cană de făină
o cană de lapte
un ou
¼ linguriță bicarbonat de sodiu
Pentru copt
30 grame unt
Pentru servit
sirop de arțar/miere/Nutella
fructe (afine, căpșune banane ș.a.)
Para se curăță de cotor și se taie cuburi mari.
Toate ingredientele (exceptând untul) se pun într-un blender. Se pulsează de câteva ori, până compoziția e fină și omogenă.
Dacă nu aveți un blender, dați para pe răzătoarea fină și amestecați ingredientele cu ajutorul unui tel.
O tigaie mică se pune la încins. Se topește o bucățică de unt cât o boabă de fasole.
Se toarnă compoziție cu ajutorul unui polonic mai mic, în centrul tigăii (polonicul meu are cam 25 ml). Clătita trebuie să aibă cam 10 cm diametru.
După ce o turnați în centru, nu mișcați tigaia, aluatul se va distribui uniform singur (trebuie să fie mai înaltă, nu e subțire ca o clătită clasică).
Se coace cam 2 minute pe o parte, apoi se întoarce pe cealaltă parte și se mai coace aproximativ un minut.
La fiecare pancake, se topește o bucățică de unt în tigaie înainte de a turna compoziția.
Se servesc cu sirop de arțar sau după gust, cu alte topping-uri.
Pancakes se servesc, ideal, imediat după ce le coaceți, mai ales că se fac atât de rapid. Totuși, dacă rămân, se acoperă cu folie de plastic și se pot consuma pe parcursul zilei, fără probleme. Textura lor umedă le face să rămână proaspete multe ore după ce au fost coapte.